Oosterparkkwartier Groningen wint prijzen tijdens Groninger Architectuurmaand

Deze maand was de Groninger Architectuurmaand. Tijdens deze maand wordt de Groninger Architectuurprijs uitgereikt. De nieuwe woonwijk Oosterparkkwartier in Groningen heeft de tweede prijs van de publieksjury en derde prijs van de vakjury gewonnen!

Wij zijn trots op dit mooie resultaat. Voor VanWonen verzorgen wij de verhuur van deze mooie huurwoningen.

Groninger Architectuurprijs

De Groninger Architectuurprijs is dé prijs voor goed ontwerp in de gemeente Groningen. Jaarlijks wordt aan de hand van alle inzendingen de balans van de Groninger architectuur opgemaakt. Met de prijs wordt aandacht gevraagd voor de kwaliteit van de gebouwde omgeving en het belang van zorgvuldig ontwerp.

Op grond van de inzendingen bepalen een vak- en publieksjury hun winnaars: het beste nieuwe bouwwerk van Groningen. Ook online kan gestemd worden. De prijzen worden uitgereikt aan de winnende teams van ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers.

Het Oosterparkkwartier

In het gebied langs de Florakade in Groningen is een nieuwe wijk gebouwd: het Oosterparkkwartier. Inmiddels zijn hier 22 prachtige huurwoningen gebouwd en bewoond.

In oktober 2019 hebben de eerste huurders de sleutels van hun nieuwe thuis ontvangen.

Wil je wonen in een knus buurtje op 10 minuten fietsen van de binnenstad? Waar je lekker kunt ontspannen, genieten van je eigen stadstuin? Dan is wonen in het Oosterparkkwartier uitermate geschikt voor jou!