Criteria toewijzing

Om in aanmerking te komen voor één van onze huurwoningen, dien je aan een aantal criteria te voldoen.

Elke opdrachtgever hanteert zijn eigen richtlijnen. De situatie verschilt dus per woning. Vaak staan de basisrichtlijnen vermeld bij de advertentie van de aangeboden woning.

Over het algemeen zijn de richtlijnen als volgt:

Het bruto maandinkomen dient 3,5/4 maal de kale huur van de woning te bedragen. Vaste toeslagen zoals vakantiegeld en een dertiende maand mogen meegerekend worden.

Het inkomen van een eventuele partner mag vaak voor de helft meegeteld worden (dit verschilt per eigenaar).

Er moet sprake zijn van minimaal een jaarcontract.

Uitzendcontracten met fase A mogen wij niet meetellen in het inkomen.

Een slecht betalingsverleden kan een reden zijn voor afwijzing.

Personen onder bewind mogen wij helaas geen woning aanbieden.

Garantstelling door derden is niet toegestaan.

Ben je ondernemer? Dan moet je de laatste 2 jaarcijfers kunnen overhandigen. Op basis hiervan wordt gekeken of je inkomen voldoet. Daarnaast wordt er vaak een extra waarborgsom gevraagd van 2 maanden.

Beschik je over eigen vermogen? Hiervan mag over het algemeen 5 tot 10% bij het jaarinkomen worden opgeteld (dit verschilt per eigenaar).

Ben je gepensioneerd? Dan bekijken we aan de hand van het pensioen en/of AOW-jaaropgaven, wat de jaarlijkse bruto inkomsten zijn. Wij beoordelen deze inkomensgegevens per individueel geval.

Een creditcheck is onderdeel van het onderzoek naar het betalingsverleden.

Valsheid in geschrifte

Bij valsheid in geschrifte (documenten aangeleverd door kandidaat-huurders om in aanmerking te komen voor een huurwoning) doen wij aangifte bij de politie.

Verandert je persoonlijke situatie?

Wij zijn ons er van bewust dat wij door deze richtlijnen niet iedere woningzoekende kunnen helpen. Indien je persoonlijke situatie verandert, zullen wij dit altijd opnieuw bekijken en nagaan of wij wellicht alsnog iets voor je kunnen betekenen. Krijg je dus een hoger salaris of een ander contract? Pas deze gegevens dan aan in het persoonlijk klantdossier en twijfel niet om ons nogmaals te benaderen!